Aja baja

ajabajasmiley

Det är jättebra för miljön att så många väljer att cykla, men för mig och många andra fotgängare är det förenat med livsfara. Jag blir fullkomligt vansinnig på alla dessa människor som kommer cyklande i full fart på trottoarerna. Visst finns det några som tar hänsyn, men alltför många kommer farande utan att på något sätt avisera sin ankomst. Fruktansvärt obehagligt när man råkar ta ett snedsteg, eller själv väjer för mötande flanörer, och håller på att bli påkörd bakifrån. Det finns oftast cykelbanor, i annat fall är cyklisterna likt andra trafikanter hänvisade till bilvägarna. Och ska man nödvändigtvis cykla på trottoarerna kan man väl åtminstone se till att använda ringklocka alternativt röst för att varna?! Som fotgängare ska man inte behöva kalkylera med att ta ständiga skutt åt sidan för att slippa råka illa ut…

Nästa gång ska jag ta upp ämnet “usla” fotgängare för vi finns också 😉

Storkelina / Trottoarpolisen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *