Nu är det bevisat

staty

Forskare vid Tel Aviv University har undersökt 66.000 födslar och konstaterat att pojkfoster löper större risk att ta skada än flickfoster. “Män är helt enkelt det svagare könet” säger forskaren Marek Glezerman enligt tidskriften  Science Daily. Flickfoster löper större risk att inte växa ordentligt i livmodern eller att födas med sätesbjudning, men trots detta är hälsoriskerna alltså större för de små gossarna. Redan sedan tidigare är det känt “att män lever kortare liv, är mer mottagliga för infektioner och har sämre chans att uthärda sjukdomar än kvinnor” menar Glezerman vidare. Ett tungt ansvar vilar således på alla stackars kvinnoaxlar; vi måste ständigt värna om våra rara men ack så veka bröder, pojkvänner etc 😉

Om de sista raderna i första stycket av detta inlägg får stå oemotsagda blir jag mycket förvånad 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *