Ännu en diet…

vispad-gradde

GI-metoden, flygvärdinnedieten, atkinsmetoden, LCHF-metoden och diverse pulverdieter – det finns en uppsjö av varianter för ändamålet viktnedgång. Nu har det kommit ännu en metod, nämligen tretimmarsmetoden. Så här ska man , enligt Expressens rubriksättare, äta & dricka  för att komma “i form utan att träna”:

  1. Mejeriprodukter, bär, kryddor, kaffe, te samt renodlade proteinkällor som kött och fisk (för att nämna några). När man äter mycket protein händer “flera saker som förbränner kroppens fettceller”, det sistnämnda enligt näringsfysiologen Fredrik Paulún.
  2. En mindre mängd kolhydrater.
  3. Ät så ofta som var tredje timme. En jämn blodsockernivå skapar, enligt dietisten Anna Ottosson,  de bästa förutsättningarna för kroppens fettförbränning.  

Om man äter enligt ovan kan man förbränna 1 kilo fett i veckan. För många leder tretimmarsmetoden till fantastiska resultat. Inte helt oväntat kommer tillägget “särskilt ihop med träning”…

Det som varit mest fascinerande med att skapa detta inlägg var sökningen efter bilder på vispgrädde. Konstaterade tidigt att det saknas gränser för människors fantasi vad gäller användningsområden för nämnd mejeriprodukt 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *