Grymt pinsamt

flygplan4

Har studerat Expressens nätupplaga och fått veta att sju personer tvingats sluta sina arbeten på LFV, Luftfartsverket. Detta sedan det framkommit att de porrsurfat på arbetsdatorerna, i vissa fall upp till 75% (!) av arbetstiden. I dessa tider borde man inte förvånas, men jag blir ändå jäkligt förvånad. Att människor tittar på porr är välkänt och att det förekommer även på arbetsplatserna är väl ingen större skräll. Men hur i helsike kan något företag hålla folk med tjänster där det finns utrymme för 75% “fritid”? Det är förmodligen inte ens särskilt ovanligt. Hursomhelst, ruskigt skrämmande att våra skatte- pengar används på detta lättvindliga sätt 🙁 Enligt min mening behöver samhället en del statliga verk, men en omfattande organisationsöversyn på vart och ett av dessa verkar vara på sin plats.

Så här beskriver LFV sig själva och sina värderingar på sin hemsida: “LFV är ett affärsdrivande statligt verk med en årlig omsättning på omkring 6 miljarder kronor. Vår affärsidé är att skapa mervärde för våra kunder och främja flyget genom kostnadseffektiva, säkra och välfungerande flygplatser och flygtjänster”. Oops, här har man en del att leva upp till. Kostnadseffektivt? Nä, det verkar ju inte riktigt så. Säkerhet? Ja, om man har tur och personalen tittar på “rätt” saker (inte porr) när så krävs. Personligen tycker jag inte att man ska behöva förlita sig på turen när de kommer till säkerhetsfrågor…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *