Veckans Knas

nycklar2

Under några år på 70-talet tillbringade jag delvis somrarna i Lycksele där min pappa arbetade med att undervisa blivande jägmästare i skogshantering. De första åren var vi flera ur familjen som åkte norrut, men sommaren 1979 var det bara jag och pappa. Detta innebar många och långa timmar för mig ute i skogen och jag var naturligtvis tvungen att hitta olika former av sysselsättning. Rätt ofta var bilen min lekplats och jag “körde”, “stannade för att tanka” etc. Eftersom pappa var något av min idol när jag var barn gjorde jag så mycket som möjligt för att efterlikna min förebild. Jag hade sett att pappa brukade lägga bilnyckeln på biltaket när han tankade och jag gjorde förstås detsamma. Medan jag låtsades tanka låg “bilnyckeln” (egentligen nycklarna till huset vi hyrde) på taket – dessvärre låg de kvar där även när jag slutat leka och vi var på väg “hem” 🙁 Pappa var måttligt road när vi kom tillbaka till huset och nycklarna var borta… Bara att åka hela vägen till skogs igen och hoppas på det bästa; någonstans hade ju nycklarna glidit ner från biltaket. Min älskade pappa visade prov på ett oändligt tålamod medan vi letade; inte minst under tiden det tog innan jag lyckades få ur mig att det var jag som lekt med nyckelknippan och orsakat dess plötsliga försvinnande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *