Så blödig…

snigel

Kom hem från semester på landet i går och möttes genast av problem: en vinbärssnäcka hade liftat med de 12 milen söderut. Problemet? Jag tycker så himla synd om snigeln som kommit bort från sina hemtrakter och alla sina vänner. Helt seriöst så mår jag dåligt över detta; blev ju tvungen att släppa ut den här hemma på okänd mark… Inte har jag sett några potentiella kompisar åt henne/honom heller 🙁

På tomten på landet kryllar det för övrigt av vinbärssnäckor. Att de anses kunna “ställa till det” i trädgårdar bekymrar mig föga, men risken att trampa på dem är ett stressmoment. Gissa hur jag mår när jag, trots min försiktighet, råkat göra detta? Det är så gräsligt! Min plan är därför att fylla en skottkärra med sniglar (och mjukt underlag förstås) och köra bort dem från mitt närområde. Om någon undrar så kan jag redan nu svara: nej, det är inte lätt att vara funtad som jag.

2 svar på ”Så blödig…

  1. Håller med dig fullständigt, att trampa på en snäcka gör ont i hela kroppen. Även på snäckan!
    Min favorit gällande dessa varelser är: Vi var för flera år sedan och hälsade på Sten O Jansson när han huserade i Grillby. Han var ute och sladdade banan när vi kom och det tog en EVIG tid. Förklaring fick vi dock när han väl kom till stallet: “Jag måste ju stanna traktorn och flytta på alla snäckor”. :-).
    Du vet väl också att en snäcka kan bli upp mot 35 år!!!

  2. Gunilla >> Den storyn var fantastisk, vilken man 🙂 Att de kan bli SÅ gamla visste jag inte, otroligt. Kram Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *