Sover bin?

bi1

Igår kväll när jag låg och myste på min spikmatta och funderade över hur vi människor egentligen lever (äter, jobbar, sover etc) fladdrade tankarna iväg till djurens värld. Man ser alla dessa insekter, som ständigt tycks vara på väg någonstans, men man ser dem aldrig sova. Gör de det, sover alltså? Att de vilar/återhämtar sig i någon form verkar logiskt, men sover de i samma bemärkelse som vi människor, dvs kopplar bort medvetandet och svävar bort ett tag? Jag tog upp frågeställningen på jobbet, men då jag ofta ställer märkliga frågor blev de mest nyfikna på hur min hjärna ser ut invändigt…

Hursomhelst så har jag nu surfat runt för att få klarhet i min undran, men tyvärr utan framgång. Någon annan som vet? Snälla, jag skulle verkligen bli jätteglad över information om insekternas eventuella sömnbeteenden. På riktigt!

Storkelina – den kunskapstörstiga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *