Nostalgitripp

taby-galopp

I dag bröt jag mitt sedvanliga mönster; vanligtvis ilar jag snabbt hem efter jobbet för att gå ut med hunden, käka lunch, köra sjukgymnastik och sova/vila ett par timmar. I stället blev det, tillsammans med några kollegor, en tur till Täby Galopp där man i dag arrangerade lunchtävlingar. Förutom en god lunch och huvudnumret (nr 11 Mazzarin i lopp 5) handlade det för min del om härlig nostalgi. På Täby Galopp hängde jag med min pappa, mer eller mindre varje tävlingsdag, från 3 till 17 års ålder. Massor av underbara minnen och känslor bubblade upp och det kändes jätteskönt 🙂

Annars kunde jag, som normalt mest ser travhästar, konstatera att det fortfarande är en alldeles speciell atmosfär på galoppen. Det är verkligen synd och skam att denna fina sport aldrig riktigt slagit igenom i Sverige. De fantastiskt vackra fullbloden, som verkligen ger allt, är oerhört mäktiga att se. Jag hade nästan glömt alla fina hästar från förr, men i dag var det flera av dem som passerade revy för mitt inre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *