Stor(c)k vs Anka

Anna Anka

Anna Anka (polisens bild)

Efter att första avsnittet av Svenska Hollywoodfruar hade visats på TV3 blev Anna Anka snabbt namnet på allas läppar. Somliga avundas hennes lyxliv och beundrar hennes livsåskådning; andra fördömer hennes uttalanden om svenska män och kvinnor. Här följer några exempel på åsikter, som uttalats av nämnda fru Anka: 1) “Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov”. 2)Om ens make vill att man suger av honom varje morgon måste man ställa upp på det”. 3) “Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer”.

Storkelinas kommentarer: Synd om svenska män? Tja, men då är det precis lika synd om svenska kvinnor. Även snygga män blir emellanåt oattraktiva, klär sig slafsigt och struntar i kvinnornas behov. Detta är knappast ett könsbundet fenomen, utan handlar förmodligen mer om bristande respekt för partnern (och sig själv). Måste man ställa upp på att suga av maken varje morgon om han så önskar? Definitivt inte, men har man lust med det så är det naturligtvis helt ok. Är det ett ideal att bli försörjd av en (amerikansk) man? För vissa, absolut. Icke att förglömma är dock alla de kvinnor som kämpat hårt för rätten att arbeta/studera, en kamp som fortfarande pågår i många kulturer. Undrar slutligen vilken rätt Anna Anka anser sig ha att totalt döma ut andra människors val av livsstil? Fru Anka är lycklig på sitt vis; jag och många med mig har funnit lyckan på helt andra premisser och med andra värdegrunder. Vad man trivs bäst med är dessbättre en av de saker som aldrig kan vara rätt eller fel – det är en känsla och den kan ingen ta i från en.

Kuriosa: Fascinerande att Anna Anka, som säger sig göra allt för att behaga sin man, har gripits för misshandel av maken. Såvitt jag förstått det hela var maken inte alls nöjd…

/ Storkelina – också en pippi men ett år smartare 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *