Dessa droger…

GHB

Själv tillhör jag den lilla (?) grupp som aldrig har provat några starkare droger än alkohol och tobak och det är jag stolt över. Alkohol är lika illa som andra droger säger drogliberalerna, men jag håller inte med dem. De allra flesta människor kan hantera alkohol på ett vettigt sätt och flertalet saknar de gener som antas kunna ligga till grund för alkoholism. När det gäller övriga droger som ex.vis hasch, GHB, extacy, kokain osv tycks det vara rena lotteriet; ett antal klarar sig utmärkt och andra sjunker djupt ner i skiten. Har hört så många ungdomar säga att “det är bara svaga människor som torskar dit på droger”. Det sistnämnda är tyvärr inte sant – man kan vara en utom- ordentligt stark person men ändå vara svag för drogen i sig.

Det är med sorg i hjärtat jag konstaterar att bruket av hasch åter ökar bland ungdomar. Uppbackade av drogliberala politiker m.fl anser många unga människor haschet vara mer eller mindre legitimt och dessutom: ofarligt. Haschet dödar förvisso inte i sig, men a) kan vara en inkörsport till tyngre droger b) kan efter endast en kort tids nyttjande ge minnesstörningar och hjärnskador samt c) kan långt efter intaget orsaka vad som kallas haschpsykos. Det har hänt att människor som “bara” rökt vid ett eller ett par tillfällen har haft ihjäl människor de egentligen älskat. Varför? De har varit nojjiga då de drabbats av psykoser…

Ett litet P.S. och viktigt vad gäller alkohol: tidig alkoholdebut och intag av stora mängder alkohol under tonåren kan lägga grunden till alkoholism i vuxen ålder. Man behöver för övrigt inte vara särskilt vuxen för att drabbas av alkoholproblem; alltför många ungdomar har det redan 🙁

Ett litet P.S. vad gäller övriga droger: enda sättet att vara helt säker på att inte få livet förstört av droger är att aldrig testa; inte en enda gång.

/ Storkelina – medmänniskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *