Party i Delsbo

Hällnäs2

Inga, Berndt m fl
I förgrunden: födelsedagsbarnet Inga & maken Berndt. Bakom står barnbarnen Peter, Micke & Tommie
Pillan, Marie & Anders

Partylejoninnan Marie i mitten omgiven av dottern Pernilla & sonen Anders.

Peter & Karla2

Peter & Karla are in loove 😉

Som jag tidigare nämnt hölls festen på Hällnäs, Delsbo Gästgiveri & Vandrarhem, där ett antal av oss också övernattade. Hällnäs bestod av en jättemysig byggnad som erbjöd allt vad vi behövde, men det som imponerade mest på mig var maten. Jag har ätit på många välrenommerade och “fina” krogar i Stockholm, men gårdagens trerättersmeny var någonting alldeles extra. Den inleddes med en utsökt förrätt, vars signum var utomordentligt väl balanserade smaker: varmrökt älgkött, pepparrot och lite sötma i form av dressing (till det gröna) serverades på ett mörkt bröd, som jag inte vet riktigt hur jag ska beskriva. Gott var det iallafall 🙂 Varmrätten (kalvstek, kokt potatis, gräddsås & gelé) var egentligen inte avancerad, men tillagad på ett sätt och med råvaror som fick denna klassiska rätt att uppnå nya dimensioner (såsen var oemotståndlig). Till dessert blev det tårta på mjölkchokladmousse och björnbär, behöver jag säga mer? Bäst av allt: menyn var specialkomponerad för att falla en 90-årig dam och hennes snart 92-årige make i smaken = kärlek.

Kommer så småningom att lägga upp ett litet bildgalleri från lördagens festligheter – vänta och se 😉

P.S. Både Teo & hundvakten Stolle hade överlevt sin första natt på tu man hand och ja, de sov till och med tillsammans = sött Små hjärtanD.S.

2 svar på ”Party i Delsbo

  1. Ett litet tips till alla som planerar en romantisk helg med Teo (vilket inte kan vara särskilt många?).

    Sov med dubbla underkläder då den lilla battingen verkar tro att våra ädla delar verkligen är gjorda av metall och lämpar sig alldeles utmärkt för att fila klorna på. Och ta gärna med ett Helly Hansen-underställ då han dessutom helt samvetslöst snor täcket när du minst anar det…brr.

    Men annars var det bara trevligt:-)

  2. Stolle >> Du måste vara utrustad med en stor portion tålamod, men ädla delar?! Vilka menar du??? 😉 Jättetack för hjälpen, du är en klippa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *