Så här ligger det till

InfoSmiley

Har just sett programmet Uppdrag Granskning och reagerade på något som sades där. Man diskuterade hur den förra regeringen “tvingade” på människor, som egentligen drömde om att få jobba, sjukersättning (tidigare förtidspension). Eftersom jag hösten 2004 själv uppmanades söka/erbjöds sjukersättning på 100% har jag viss erfarenhet i ämnet, och så här ligger det till: ingen människa har mot sin vilja tvingats in i sjuk- ersättning/förtidspension. Alla har haft samma möjlighet som jag, dvs att avböja erbjudandet om sjukersättning. Trots att Försäkringskassans utredning kommit fram till att jag hade 0% arbetsförmåga protesterade jag och talade om att jag förmodligen visst kunde jobba i någon form och någon omfattning. Då jag var arbetslös och inte hade någon arbetsgivare att gå tillbaka till ordnade jag själv en plats för arbetsträning hos en av mina tidigare arbetsgivare. Detta var våren 2005 och sedan dess har jag jobbat kvar på 50% 🙂 Liiite arbetsförmåga måste jag med andra ord ha haft (trots att FK’s kostsamma utredning sade annat).

Vad som förvånar mig är att den vänsterpolitiker, som deltog i ovannämnda program, inte opponerade sig mot reporterns påstående enligt ovan; det var ju inte direkt smickrande för henne, hennes parti och den föregående regeringen…

/ Storkelina – vän av ordning

2 svar på ”Så här ligger det till

  1. Om alla hade samma inställning som du kunde man ha en hundraprocentig sjukersättning och A-kassa. Problemet är att många inte vill jobba.

  2. Jonas >> Hm, det ligger nog en hel del i det du skriver. Smickrande för mig om jag får säga det själv 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *