80% trogna män?

Älskande par

Enligt en undersökning gjord av tidningen Expressen är var femte gift, svensk man otrogen. Bara var femte? Om det ligger någon som helst sanning i undersöknings- resultatet, som baseras på uppgifter från ca 3.000 personer, är jag förvånad. Jag kan nämligen aldrig tänka mig att 4 av 5 äktenskap skulle vara särskilt lyckliga (alltför många “nöjer sig” med fel partner…) och då innebär ju detta att folk i allmänhet har tämligen hög moral = ett stort antal är missnöjda med sina förhållanden, men är trots det trogna. Fantastiskt, det hade jag aldrig trott och det är definitivt inte så det brukar framställas i pressen.

Kanske är förklaringen helt enkelt att folk är mycket lyckligare än vad jag tror, dvs än vad de utger sig för att vara? I bland när jag lyssnar på hur människor gnäller över sina partners brister undrar jag om de inte borde separera och bli eremiter i stället… 🙁 Icke att förglömma dock: de underbara och lyckligt lottade människor vars ögon lyser varje gång de pratar om sina käresta. Så’nt gillar jag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *