Dagens tips!

Försäkringskassan

När regeringens sjukförsäkringsreform diskuteras hör jag gång på gång människor lovprisa denna med motiveringen att de känner så många som är sjukskrivna för att de “inte har lust att jobba”. När jag hör detta funderar jag dels över vad min omgivning har för umgänge egentligen (oops 😉 ), men framförallt över varför de inte gör sin plikt? Om man de facto vet att fullt arbetsföra, men lata, personer uppbär sjukpenning/sjuk- ersättning är det utomordentligt enkelt att anmäla dessa till Försäkringskassan. För kontaktuppgifter, gå in på www.fk.se – inte svårt alls 🙂

Jag har full förståelse för om man drar sig för att “sätta dit” en vän, men i slutändan tjänar förmodligen alla på en förändring; staten och skattebetalarna sparar skattekronor, den “late” får ett rikare liv och anmälaren får ett rent samvete. Och ja, trots att jag är myckets kritisk till regeringens sätt att genomföra sjukreformen så är jag den första att skriva under på att a) friska människor ska jobba samt b) fuskare ska sättas dit (struntar i om det är sjukfusk, skattefusk eller annat fusk).

/ Storkelina (som på intet sätt försöker vara ironisk)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *