Friluftssöndag

I går blev det en stillsam middag med Jejje & Christian och efter lite pilkastning (nya tavlan av modell Winmau Blade 4 skulle ju invigas) blev det sänggång i riktigt skaplig tid.

I morse inledde jag med en kopp te på sängen (tack Tommie! ) och begav mig sedan ut där jag – sittande på en liggande trädstam – ägnade mig åt lite ornitologisk verksamhet vid fågelmataren. Även Teo, som undrade varför hans matte hade övergett honom, kom utskuttandes genom hundluckan för att kika på de bevingade små liven i form av blåmesar, talgoxar, entitor och tofsmesar. Domherrarna och nötskrikorna hade vett att vänta tills såväl tvåbenta som fyrbenta besökare hade avlägsnat sig .

Under dagen har jag även hunnit med att städa ur vedboden. Där är det nu både sopat och vältravat = plats för MASSOR av ny ved som Tommie ska såga/hugga upp. Jag måste säga att det är underbart skönt att vara utomhus – även vintertid – när man får vistas i sitt alldeles egna paradis 🙂

 

Teo kommer för att bistå sin matte med fågelskådningen.

 

Till vänster om garaget skymtar den nystädade vedboden.

 

Tommie har fällt ett träd, men befinner han sig verkligen på rätt sida om staketet?! 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *