Futtigt värre

Jag läste just på www.expressen.se om en 20-årig kille vid namn Hassan. Grabben har – helt på egen hand – lyckats med konststycket att på mindre än ett år tappa över 100 kg i kroppsvikt. Att utan operation, eller annan hjälp från sjukvården, ha uppnått ett dylikt resultat är i sig en bragd. Om man dessutom betänker vilka framtida vårdkostnader Hassans viktnedgång kommer att bespara samhället är det fullkomligt bedrövligt och oerhört futtigt av landstinget att nu neka killen en plastikoperation (för att bli av med mängder av nytillkomen överskottshud). En ung människa, som har tagit kontroll över sin tillvaro och bytt inriktning i livet, ska inte behöva gå omkring med tjocka/långa lager hud som dallrar över kroppen. För det är väl ingen som betvivlar att det är ett socialt handikapp som orsakar psykiskt lidande? Nä, precis. Och då uppfyller gossen kraven för att få en operation = skäms på sig Landstinget i Västernorrland!

/ Storkelina – för människan i världen

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.