Skallen, posten & hovet

Jippie! Efter två dygn med huvudvärk har smärtan flyttat sig från nacke/huvud till ryggen, och det känns fantastiskt skönt 🙂 Skallen är ju en sådan central del på nå’t vis, så det är ruskigt jobbigt när den inte är riktigt med. Ryggen? Tja, den är jag så van vid att ha ont i så den räknas knappt 😉 Sjukt egentligen…

Jag imponeras över postutdelningen här ute på landet, för man verkar ha en helt annan serviceanda än vad jag tidigare har upplevt. Den senaste veckan har jag fått två vykort från Fuerteventura och båda har, trots bristfälligt angivna adressuppgifter, varit framme endast några dagar efter att de poststämplats i Spanien. Det är nästan så att man känner sig som en rikskändis, för Posten har inte haft mycket mer än mitt namn och Sverige att gå på.

Sedan tidigare har har det beslutats att det svenska hovet får 122 miljoner kronor i statliga anslag för att klara årets utgifter; ungefär hälften går till kungafamiljen och resten går till att bedriva visningsverksamhet av de kungliga slotten. Nu tycker man dock att man har fått för lite pengar och kräver ytterligare 7,6 miljoner kronor i anslag och jag konstaterar följaktligen: Det är inte direkt gratis att hålla Sveriges främsta (?) och mest älskade PR-maskineri i gång.

/ Storkelina – åter pigg & alert i knoppen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *