Tankar & åsikter

Usama bin Laden är död, USA: s president Barack Obama har fått en fjäder i hatten och många människor tror att världen nu ska bli en säkrare plats. Själv tror jag inte alls på det sistnämnda, snarare tvärtom. Detta eftersom al-Qaida i allra högsta grad lever vidare – sannolikt mer hämndlystna och fientliga mot västvärlden än någonsin förr.

Som jag tidigare nämnt så är jag dessutom emot dödsstraff, inte minst i fall som det ovannämnda. En rättegång borde vara det minsta man kan begära även om det inte finns några tvivel om vilka brott som har begåtts. Det är dessutom min personliga uppfattning att a) ingen, det vill säga varken enskilda individer eller regeringar, har rätt att bestämma över liv och död samt b) att dödsstraffet är alltför lindrigt för den straffade men ett helvete för oskyldiga efterlevande. Om man verkligen vill straffa någon så är det nog klokt (om än inte så humant) att hålla henne/honom vid liv…

/ Storkelina – en av många med rätt att tycka

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.