Filosofisk mix

Någon som känner igen orden “vi MÅSTE verkligen se till att träffas snart” för att sedan upptäcka hur månaderna går utan att det händer något? Detta är något som, tyvärr, händer undertecknad alltför ofta 🙁 I dag var dock min vän och icke-biologiska lillasyster Elin smart nog att inte nöja sig med den gamla utnötta frasen – nix, nu skulle det bokas datum också. En mycket god idé och det ska bli fantastiskt roligt att återse Elin och hennes Thomas 🙂 Och kanske även lille Harry?!

Efter att ha läst om svälten i Somalia, terrordåden i Norge, blodbadet bland demon- stranter i Syrien osv osv fastnade min blick vid en annons som tipsar om hur man “enkelt & ofarligt” blir av med katterna i trädgården med hjälp av ultraljud. Kikade vidare och fick även veta vart man ska vända sig för att få “vita tänder i sommar” eller för att “ta kontroll över håret”. Detta fick mig att reflektera över hur futtiga en del av människans bekymmer kan te sig. Oönskade katter på tomten, gula tänder och håravfall skulle förmodligen vara en ren dröm för dem som drabbas av svält eller ond, bråd död…

Vet inte vad det beror på, men under sommaren stänger jag mer eller mindre av min filosofiska* sida, vilket bland annat resulterar i att bloggen bedrivs i ren (eller nästan ren) dagboksform. Nu känner jag emellertid hur tankeverksamheten börjar komma i gång igen. Är det månne ett tecken på att hösten närmar sig?

* Ordet filosofi kommer från grekiskans philosophia och betyder “kärlek till visdom”.

 

/ Storkelina – för dagen lite småfilosofisk

2 svar på ”Filosofisk mix

  1. elin >> Mm, det är ju en himla tur att det finns så’na som du 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *