Bortom storstan

Ingen stork, men nästan!

Efter att ha bott i Stockholm (eller dess omedelbara närhet) i hela mitt liv så fascineras jag storligen över livet på landet. Att mentaliteten och servicenivån är annorlunda konstaterade jag tidigt, men nu har jag även fått erfara att vården är en helt annan. Förra måndagen besökte jag min husläkare i Östervåla och remitterades till röntgen av nack- och halsrygg och i dag (!) var jag på röntgenundersökningen = helt fantastiskt! Hade jag bott kvar söderut så hade jag förmodligen fått vänta i månader…

Ett annat exempel på skillnaderna stötte jag på när jag i eftermiddags, som förstagångsbesökare, äntrade en butik i Tierp. Jag handlade inget, men innan jag lämnade affären så hade jag hjälpt till med beställningen av nästa sommars damklädes- kollektion. Butiksinnehavaren bad om hjälp, så det fanns liksom inte mycket att välja på. 😉 Tommie, som stod och tittade på/lyssnade, hade nog hyfsat svårt att hålla sig för skratt – det hela var ju en aning udda.

Nu ska jag snart natta mig själv men jag hoppas förstås att just DU får en fortsatt bra kväll. Ha det gott!

/ Storkelina – lantisen

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.