Att släcka en apa

Gårdagen tillbringade jag tillsammans med Camilla, Cicci & Wilma Stockholm International Horse Show i Globen (fantastiskt roligt!!!). Inte förrän runt kl 22.30 lämnade vi arenan, och då var vi fyra riktigt trötta rackare med en lååång väg hem Det som till en början kändes ruskigt jobbigt visade sig dock bli en riktig glädjetur, som kantades av ett evinnerligt fnittrande och ett och annat hysteriskt gapskratt (tur att våra medpassagerare skrattade med oss). Kulmen nåddes då ett gäng herrar i olika åldrar klev på vid Arlanda och jag tyckte mig höra en av dem säga att han hade varit tvungen att ”släcka en apa”. Tänka, tänka, tänka. Hm, kunde han verkligen ha sagt så?! Hade han avlivat en apa, eller vad?! Jag försökte delge min omgivning det märkliga jag hade hört, men fick naturligtvis inte fram ett ord. Jag skrattade, mina vänner skrattade och till slut skrattade en hel tågvagn. Och: Till slut lyckades jag kläcka ur mig min frågeställning och dessutom få svar på den. Jodå, man hade pratat om att släcka en apa  men detta hade föga med djurriket att göra – i stället visade det sig vara något man kan behöva göra i samband med att man avisar flygplan. Mycket skratt för ingenting med andra ord, men vad gjorde väl det?!

/ Storkelina – den upplysta

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Att släcka en apa

  1. Det är alltid lika spännande att vara på vift med dig. Man lär sig mycket nytt och spännande, allt från strykjärnets historia till hur man släcker apor…. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.