Julmys var det här

De senaste åren har jag & Tommie valt att spendera julafton på tu man hand och med alldeles vanlig mat – i stället har vi varit ute och käkat julbord med delar av familjen någon dag före doppareda’n. Årets koncept blev dock annorlunda = inget julbord i Stockholm, utan i stället julmat hemma på julafton. Vi hade det supermysigt när vi avnjöt vår lilla buffé som enbart bestod av våra favoriter (nä, julskinkan tog inte plats där):

Tommies inlagda sill

Ägghalvor med räkor & svart caviar

Rökt Lax

Potatis

Storkelinas köttbullar

Prinskorv

Janssons Frestelse

Senapsslungad brysselkål

Julmust & nubbe

 

Utöver intagande av julmat så ägnades gårdagen även åt paketöppning (mycket trevligt!), mitt livs första ridtur på en julafton (ridskolorna hade alltid jullov…) samt en vända UNO-spel och några efterlängtade kast på Dart-tavlan hos grannarna. Ett icke helt traditionsenligt men alldeles underbart julfirande 🙂

I dag har jag, liksom de senaste dagarna, haft “min” mys-Gandhi att ta hand om. För att muta honom och för att han inte ska sakna matte Camilla alltför mycket så har jag skämt bort honom med hårt bröd, morötter och (skvallra inte! 😉 ) nå’n socker- bit. Mums & myyys!!! 

 

Det mesta stod fortfarande på spisen, men här blidde det så småningom julmys för två.

 

Ägghalvorna med en röra med sting, räkor & caviar var inte alls dumma 😛

 

I går när jag skulle hämta Gandhi i hagen hade han & lilla Ronja gömt sig allra längst bort.

 

Julaftonsritten var oerhört fridfull med strålande solsken.

 

I dag blev det promenad till fots. Tyvärr fick inte hela Gandhis huvud plats på bilden, och mitt VILLE inte vara med...

 

Där krubban stod innan den kängades i väg KAN det finnas smaskiga rester.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

2 svar på ”Julmys var det här

  1. Jag kom äntligen på att titta in här!! Och vad fick jag se….. “sabba” min favorit på julbordet, ägghalvor, med knotter!!! Hmm. Men det är ju tur att smaken är olika. God fortsättning på er alla 4!Vi ses! Kram Hélèné

  2. Hélèné >> Ha ha, knotter?! Är det rommen det? Den äter inte jag heller, det är bara Tommie som gillar att sila små ägg mellan tänderna… God fortsättning på dig också och sköt om dig så ses vi så småningom. Kram! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.