Helgens bravader

Helgen har gått i sällskapslivets & jaktens tecken. Det började i fredags då a) Bus släpade hem sitt första byte och b) jag & Tommie bjöd in oss på tacosmiddag hos Christian & Jejje. Kvällen kröntes sedermera med fussball-spel och pilkastning, mycket trevligt! 🙂

Under lördagen var jag hos Gandhi och red för för första gången på ett tag (i dag träningsvärk…). Därefter bar det av hemåt för att förbereda en middag för lördagskvällens gäst, nämligen hederskillen Stolle. Det blev således fantastiskt fin biff från Köttboden i Östervåla för de tvåbenta, lördagens bevingade byte ( 🙁 ) för Bus, pilkastning och sist men inte minst: Stolles lilla snacks/tapasbuffé. Den sistnämnda bestod av grönsaker, chips, två sorters dip, italienska ostar, prosciutto, crostinis med chilitapenade samt minikrustader med kräftröra 😛 Kräftröran var smickrande nog gjord efter undertecknads eget recept (se Storkelinas heta kräftröra på sidan Mat & så’nt).

I dag har det varit ganska slappt med mat på pizzerian i Våla, men vi fick även se Stolles debut på hästryggen. Det var Camilla som var vänlig nog att upplåta sin prins Gandhi för ändamålet, och såväl häst som ryttare skötte sig utmärkt. Sevärt! 😉 Några bilder från helgen följer nedan:

 

Pyssliga Stolle hade, som alltid, med sig en massa godsaker.

 

Efter uträttat stordåd vilar nyblivna storjägaren Bus gärna ut hos stolta husse.

 

Stolle satt stadigt (eller?) på Gandhi.

 

En grimaserande Camilla har gjort sig redo för hemfärd.

 

Gandhi ser ståtlig ut fastän den kalla vintern gått hårt åt hans normalt sett så vackra hårrem. Foto: Camilla Lindahl (vars skugga syns på bilden...).

7 svar på ”Helgens bravader

  1. Ja, stackars fina Gandhi. Han måste trott han sadlat om och blivit brukshäst eller nåt…
    Tack för en trevlig helg, och tack Camilla för den lilla provturen!

  2. Gandhi uppskattar lite spänning i tillvaron och har inte fått några som helst men efter händelsen. Och självklart var det Stolle jag skrev om tidigare.
    Varsågod för provturen Stolle, Gandhi ställer nog upp igen om du bjuder på socker efteråt!!

  3. Stolle heter ju egentligen Stefan, som i sin tur betyder klippa, antar att det är det Camilla refererar till:-)

    Om det bara hänger på socker är det ju enkelt. Camilla och Gandhi är söta som ställer upp, Helena mutas lätt med brunt socker maskerat som Irish Coffee och Stolles nätta framåtvikt (läs: mage) är ju bara ett sympton av Coca-Colas recept..?

    Nästa gång äter vi alla gott lokalt kött Helena, din sega gris kan monstret och yrkesmördaren Bus festa på:-) Tack för sist!

  4. Stolle >> Men hallå!, min sega gris hade varit jättefin om jag inte hade glömt den på alltför hög värme i ugnen… Och du & Tommie ERBJÖD mig ju faktiskt att äta finköttet 🙂 Sist men inte minst: Vår FIIIINA kisse skulle aldrig ha fått äta den köttbit jag så envist tvingade i mig – det är skillnad på folk och “folk” vet du 😉 Kramis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *