Upprustning på gång

Som jag har nämnt så många gånger förr så är shopping, oavsett om det gäller kläder eller annat, en av mina sämsta grenar. Ett av de stora problemen är att jag så ytterst sällan hittar något jag verkligen vill ha, något som sannolikt beror på att jag ofta har en bild av vad jag önskar men att denna fantasibild sällan står att uppbringa. Supertrist måhända, men i den mån jag (eller Tommie 😉 ) förmår så stimuleras å andra sidan den egna kreativititeten och DET kanske inte är så fel.

Vårt tidigare så fina matbord har sett sina bästa dagar. Jag gillar fortfarande underredet i massivt trä, men den fanerade bordsskivan är inte längre fräsch och det ser bara för tråkigt ut = måste åtgärdas. Sagt och gjort! Den flerdelade bordsskivan har avlägsnats och brädor har sågats till, skruvats på plats, slipats och oljats in (tack, bästa Tommie!). Voila! Ett “nytt” och alldeles unikt bord och mitt humör är på topp 🙂 Ytterligare bilder kommer när allt har torkat och ställts på plats, men nedan får ni i alla fall en fingervisning om vad som har skett:

 

Det gamla bordet var fint när det var nytt, men nu…

… var det dags att byta skepnad.

Här har så gott som allt nytt virke monterats…

… och här har det oljats in med färgad möbelolja.

Att skruvarna syns är bara fint!

 

2 svar på ”Upprustning på gång

  1. Thomas >> Tack, vi är mycket nöjda med vårt bord! 🙂 Jag använde möbelolja av märket Bloom och i färgen Wenge. God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *