Svampigt & smakligt

Dagens skörd av smarriga trattkantareller (och två små gulingar).

 

De senaste dagarna har ägnats åt diverse aktiviteter såsom förvärvsarbete, spår- träning med lilla Catla, svampplockning och sist men inte minst: Kreativitet i köket. Nä, jag har inte målat om eller satt nytt kakel utan skapandet har skett vid spisen. Vad det blidde? Jo, välkryddade gratinerade färsbiffar som tillagades ungefär enligt nedan:

Nötfärs rördes ihop med pressad vitlök, sambal oelek, Santa Marias Chili Explosion, (krydda) en gnutta kalvfond, lite salt, svartpeppar och ett rått ägg. Färsen formades därefter till biffar, som stektes tills de fick fin färg.

Biffarna lades i en ugnsfast form och fick sedan ett täcke bestående av bacon, rökt skinka, skivad rödlök och skivad tomat (alltsammans först brynt i en stekpanna). Innan det var dags för 15 minuters ugnsgratinering så toppades hela härligheten med en blandning av grädde, smaksatt crème fraiche (paprika & chili) och rikligt med riven ost. Jag & Tommie åt rätten tillsammans med potatiskroketter, men det blev nästan lite väl mäktigt så nästa gång kör vi nog med ris. Smarrigt var det hursomhelst 😛

/ Storkelina – hemmakocken

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.