Fåglar & så’nt

Talgoxe

En av mååånga talgoxar på besök i Hindersbo.

Jag börjar med att kommentera att Storkelinas Blogg för första gången på fyra år har bytt tema/utseende. Det sistnämnda var egentligen inget jag riktigt ville (jag är alldeles för rädd för förändringar 😉 ), MEN jag kände mig mer eller mindre tvungen. Sedan jag började blogga i januari 2009 har det kommit massor med moderniseringar, och alla var tyvärr inte kompatibla med det gamla temat 🙁 Alltså, för att få tillgång till de nya funktionerna så blev jag till sist tvungen att byta stil…

Denna helg har Svenska Ornitologiska Föreningen (SOF) haft sin sedvanliga fågelräknarhelg (även kallad Vinterfåglar Inpå Knuten), och jag har naturligtvis lämnat mitt bidrag till statistiken. Just denna gång var det dock nästintill omöjligt att räkna, för mängden talgoxar och blåmesar var helt enorm. Hursomhelst, utöver nämnda gynnare så hade jag (vi) även påhälsning av en ensam koltrast, tofsmesar (färre än vanligt), domherrar, svartmesar, talltitor, pilfinkar, ett par nötskrikor och en nötväcka. Härligt att se!

Under den gångna helgen har jag & Tommie även varit hos Camilla & Dick i Buckarby (TV-spel) samt hos Cicci & Mats i Rävsvad (fika). Token Tommie var även i Tierp och åkte skridskor, men fick han klara sig utan mig (vill ju gärna överleva liksom 🙂 ). I stället fick han sällskap av unge herr Emil, och med tanke på att båda återvände helskinnade så får jag väl tro på att det gick bra. Kul!

/ Storkelina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *