Politiskt vansinne

Vår kungliga hufvudstad kommer mer eller mindre att lamslås de kommande dagarna, och detta beror förstås på den amerikanske presidenten Obamas statsbesök. Eller förresten, att kalla det för presidentens statsbesök är väl en smula missvisande. Att Barack Obama kommer betyder ju näppeligen att det är en ynka karl som anländer utan här snackar vi om helt batteri på en sisådär 700 personer. Vettigt? Visst, enligt mångas mening är det jättebra och vi ska känna oss “hedrade”. Enligt undertecknad? Heeeelt jä*la vansinnigt att kasta bort en sådan ofantlig mängd svenska skattekronor (för att inte tala om amerikanska dollar…) för ett snack mellan två politiska ledare. Någon som kan lista ut hur mycket billigare det hade varit att skicka Reinfeldt och en mer sparsmakad delegation till USA? Okej, kanske inte fullt så ärofyllt och hedrande för Sverige MEN oerhört mycket snällare mot vår svenska statskassa och skattebetalarnas plånböcker. Jag trooor nämligen att vi är skapligt många som hellre hade lagt presidentpengarna på någon av våra lite mer jordnära hjärtesaker såsom sjukvård, barn- och äldreomsorg, sjuksköterske- och lärarlöner, polisväsende, räddnings-tjänst, trafiklösningar osv osv osv. För en sak kan vi vara alldeles säkra på: Det är ingen slump att man väljer att hålla tyst om den beräknade slutnotan för det amerikanska besöket – den kommer att landa på fantasisummor 🙁

/ Storkelina – alltid retar jag nå’n 😉

P.S. Jag kan inte nog betona att det inte är dialogen mellan Reinfeldt & Obama jag motsätter mig, det är tillvägagångssättet jag förkastar. D.S.

Detta inlägg är publicerat under Okategoriserade av admin. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.