Mental baksmälla & så’nt

Till skillnad från min hjälte Tommie så har jag inte åkt en enda meter skidor eller gjort något annat fysiskt ansträngande. Ändå, nu när det har gått två dagar sedan Tommie avverkade sina nio mil i Öppet Spår är jag (!) heeelt slut 🙁 Naturligtvis inte på samma sätt som Tommie, som har en stel kropp och en intensiv träningsvärk att tampas med – nix, för min del handlar det om en mental baksmälla. Även jag har ju levt ett par månader där nästan allt har kretsat kring tränings- och skidåkningstider, “snacket efteråt”, målsättningar, frågan om att anmäla eller inte anmäla till Öppet Spår, planering, nervositet, förberedelser inför avresan till Mora osv osv. Och jo, även om det var Tommie som gjorde jobbet på 9 timmar och 38 minuter i söndags så våndades även jag. Var såå orolig för att han skulle pressa sig utöver sin förmåga, att han mådde dåligt och allt annat en fru kan tänkas fundera över MEN hade som tur var några timmars stöd av fina Fanny, Danne, Tina & lilla Alicia. Det är i alla fall otroligt skönt, både för mig & Tommie, att det äntligen är över (för den här gången…) 🙂 🙂

När Tommie var på vift fick jag besök av Mickis, som inte bara var trevligt sällskap utan också fräschade upp mina naglar (denna gång fransk manikyr ombre). Det var också första gången på fyra år som jag sov själv (utom djuren förstås 😉 ) här hemma. Har inte hänt sedan den där ödesdigra gången då Tommie högg av sig vadbenet och låg på sjukhus… Hursomhelst, jag sov som en klubbad säl och det var bara Catla som kände ett visst behov av att hålla koll på eventuella skurkar. Hm, betyder det att hon litar mer på husse än på mig?! Annars sover hon nämligen alltid, totalt avslappnad, under täcket.

Gårdagen bjöd för min del på frisöbesök och det för första gången i Månkarbo, där min favorit Jenny nu håller till. I samma lokaler finns inte bara frisör utan även möjlighet till massage, ansiktsbehandlingar, make up, spabehandlingar och fotvård. Nästan för bra för att vara sant att ha allt detta så nära och Tommie hade dessutom turen att lyckas klämma in sig för en välbehövlig massage medan jag  klippte mig. Alltså: Både frisör Jenny Söderlund och behandlingar på Litet Spa bara ett “stenkast” härifrån 🙂 Toppen!

Bilder från söndagens Öppet Spår, där Tommies underbara kollegor David & Vickan fanns på plats och hejade/stöttade. Och inte minst, körde hem Tommies bil.

Bus gjorde sig redo för naglar, men blev utan. Mickis pysslade bara med mattes klor!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.