Jobb, sotning & kursande

Tärnad och kokt potatis, som får rinna av innan den åker ner i stekpannan.

I dag var det förvärvsarbete på hemmakontoret, vilket passade ypperligt eftersom det även var tid för sotning och brandskyddskontroll. Inga anmärkningar (skönt!), så det enda som grusade dagen var att jag missade pållens snabbjobb inne på Gävletravet. Glädjande nog så klarade sig dock vår Titans Hild utomordentligt bra utan mitt sällskap och det är nu dags att anmäla till kvallopp. Spännande! 🙂

Efter mina 4 timmar och 40 minuters jobb bestämde jag mig för att slänga ihop en pyttipanna. Trots att jag inte hade någon färdigkokt potatis att tillgå gick det rasande snabbt, för jag har ett litet stekt-potatis-pronto-knep. Okej, så mycket näring lär det inte bli kvar i potäterna MEN gör man det sällan så spelar det ingen större roll: 1) Skala potatis 2) Tärna potatisen 3) Lägg i en kastrull och fyll på rikligt med vatten 4) Låt koka upp och koka sedan i cirka 5-6 minuter 5) Ner i stekpannan (behöver inte svalna innan). Himla fiffigt om jag får säga det själv 🙂 🙂

Under kvällen var det dags för pistolskytteteori del III. Alltså, medan Tommie var iväg till skjutbanan  och sköt sina numera närmast obligatoriska guldserier så tragglade jag teori med grabbarna grus och kursledaren Pelle. Lite extra kul idag när vi inte bara läste/lyssnade, utan även fick öva skjutteknik med lösa skott (“klicka”). Jag skötte mig förstås utmärkt!  😉 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.