Porr, horor och feminister

Läste i somras boken Smuts av Katarina Wennstam, tidigare kriminalreporter på SVT.  Smuts behandlar ämnena trafficking och sexhandel och jag kan väl utan vidare säga att den bara spädde på den uppfattning jag redan hade om dessa företeelser. Hursomhelst, för att vidga mina vyer och möjliggöra en för mig något mer nyanserad bedömning av sexhandeln och dess offer ska jag nu läsa Porr, horor och feminister av Petra Östergren. Denna bok väcker frågor som “Är alla som säljer sex offer?”,Är all porr kvinnoförnedrande” etc. Kan tänka mig att jag mest kommer att bli förbannad, men då jag vill vara en rättvis person ska jag i alla fall ge boken en chans. Fördelen med en demokrati är ju att alla har rätt att göra sina röster hörda, även de som inte tycker som man själv gör…

Återkommer så småningom med mina tankar om boken och jag gissar att Jonas, som lånat ut den, och jag kommer att ha en hel del att diskutera nästa gång vi ses.

slagtra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *