Sjuk lagstiftning

tummen-ner

Fick just ett mail där jag uppmanades skriva under mot tidelag, dvs sexuella handlingar mellan människor och djur. Jag skrev självklart under, men jag började också fundera en del över detta. Hur i helsike kan något dylikt vara lagligt i vårt Sverige av 2009 års modell?! När det gäller tidelag ska det, enligt Djurskyddslagen,  kunna styrkas att djuren lidit psykiskt och/eller fysiskt. Precis som när det gäller små barn så har djuren svårt att uttryckligen beskriva och bevisa sitt lidande, vilket leder till att gärningsmännen oftast går fria. De sexuella handlingarna i sig är inte olagliga i Sverige, helt jävla sjukt! Vi reglerar genom lagstiftning ex.vis hur många timmar en hund får vara ensam, hur stor en kaninbur måste vara och vilka metoder som är tillåtna vid träning av häst. Det borde vara minst lika självklart att reglera, dvs förbjuda, tidelag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *