Stolpskott fula?

soccer_ground

Natten som var blev lång och till stor del sömnlös. Sedvanlig värk och gårdagens flygtur gjorde sitt till kan man säga. Dålig sömn ger tid för tankeverksamhet, så även denna gång. Vad jag låg och klurade på var varför man använder ordet stolpskott i negativ bemärkelse, ex.vis han/hon ser ju ut som ett jä..a stolpskott = mindre vacker. Ett stolpskott inom idrotten är ju det närmaste perfektion man kan komma bortsett från det optimala resultatet, dvs mål. Ett skott som smeker stolpens insida är i allmänhet otagbart och därmed given succé. Stolpskotten är utomordentligt nära succé och resulterar ofta i publikens unisona “Åååhh” eller “Oh vad nära”, inte pjåkiga alls med andra ord. Så ännu en gång: varför används ordet stolpskott för att beskriva något fult? Jag fattar det inte, men om du gör det så förklara gärna i en kommentar. Kanske har stolpskott någon annan innebörd än den jag redan känner till?

Får jag ingen godtagbar förklaring till ovanstående kräver jag stolpskottens omedelbara upprättelse 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *