Dum dummare

dumdummare

Hur tänker folk egentligen? På www.aftonbladet.se ställs frågan “Tycker du att kärnkraften ska avvecklas?” och man erbjuder följande tre svarsalternativ:

1) Ja, direkt  2) Ja, när det finns ett bättre alternativ  3) Nej

Döm om min förvåning, men nästan 53% har valt svarsalternativ 3, det vill säga nej. Hm, av vilken anledning tackar någon nej till att avveckla kärnkraften om det finns ett bättre alternativ? Om NN tycker att det finns ett bättre alternativ än kärnkraften och trots detta behåller kärnkraften måste NN vara stendum. Jag gissar att de som svarat på frågan läst/tänkt slarvigt, fast jag blir ju en smula fundersam. Och lite orolig med tanke på att det är samma “icke-tänkande” individer som skuttar till valurnorna med jämna mellanrum…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *