Den sjuka skolan

tummen-ner

I tidningarna läser man alltför ofta om hur lärare känner sig hotade av sina elever. Detta är naturligtvis helt oacceptabelt, ingen ska behöva uppleva dagliga hot på sin arbetsplats. Det pratas inte lika ofta om hur elever utsätts för diverse trakasserier av sina lärare, men detta är än mer oacceptabelt. Vi har skolplikt i detta land och som elev har man därmed ingen som helst möjlighet att komma undan. Blev tämligen upprörd när jag i dag läste om följande monster-lärares tilltag:

  1. Lärarinna skickar bilder av sig själv, poserande naken, till sin mer än 20 år yngre elev. Har även sex-chattat med flera elever, gett sina favoritgossar högre betyg (icke prestationsrelaterade) etc.
  2. Lärarinna låser in elev i ett materialskåp – bestraffning för att eleven gömt sig i skåpet när lärarinnan lämnat klassrummet. Eleven hålls inlåst någonstans mellan 15 och 40 minuter.

Kan dylika lärare fungera som förebilder och stöttepelare för våra barn och ungdomar? Man undrar ju vart samhället är på väg egentligen…

Ett svar på ”Den sjuka skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *