Ämne: hygien

tval

Tvål är bra!

Att  man som förälder har ett stort ansvar visste jag redan. Följande rader, saxade ur en förälders fråga till en “Tonårsexpert”, gjorde mig än mer övertygad: “Gillar smink och kläder. Hon borstar tänderna bara en del dagar. Det kan gå tre-fyra dagar utan att hon tvättar sig någonstans och hon byter inte underkläder”. Detta är en olycklig mammas beskrivning av sin 18-åriga dotters bristfälliga hygien 🙁 Jag förstår att mamman är bekymrad, men som icke-förälder tänker jag så här: som barn har man inget eget ansvar för sin hygien, men det egna ansvaret bör väl ha kommit någonstans på vägen mellan barnastadiet och 18 års ålder? Att förmedla en sund (åtminstone modern 😉 ) inställning till personlig hygien måste väl vara ett arbete som pågår och nöts in i princip från födseln? Verkar lite märkligt att “plötsligt” förvånas över att ens dotter/son inte tar hand om sig ordentligt när hon/han redan blivit myndig… Har jag fel? Någon förälder som vet bättre? Rätta mig gärna om/när jag har fel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *