Min nya passion

fladdermoss3

Den lilla fladdermusen, som påträffades i växthuset på landet, har gjort mig närmast besatt. Fladdermöss är inte bara vackra utan på många sätt fascinerande varelser. På sidan http://www.fladdermus.net/ fick jag lära mig massor, bland annat att endast 3 av totalt ca 1.100 fladdermusarter är vampyrer. Att de flesta av oss uppfattar fladdermöss som blodsugare är således helt galet. I Sverige finns överhuvudtaget inga vampyrer – samtliga i Sverige förekommande arter är insektsätare. Förutom insektsätare och nämnda vampyrer finns arter som äter allt från frukt till grodor och fisk. Somliga fladdermöss övervintrar i sina hemregioner, andra flyttar kortare eller längre sträckor. Tänk vad man kan lära sig bara genom att “ramla över” en bortirrad fladdermus 🙂

Min tidigare övertygelse om att fladdermöss är kusliga och lite äckliga är som bortblåst. Påfallande många av dem som hört min “fladdermus-story” har dock rynkat på näsan. Det är därför min förhoppning att vi nu ska bli flera fladdermusvänner (då kan vi bilda klubb) och kanske, kanske kan detta inlägg vara till hjälp 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *