Läslust

muggsmiley

Jag har levt nära många personer av det motsatta könet – i hemmet (såväl under uppväxten som i vuxenlivet) och på tidigare jobb (dagis). Alla gossar/män är förstås olika på massor av vis, men en gemensam nämnare (förutom den mest uppenbara då) tycks finnas: fascinationen för att läsa i samband med toalettbesök. De minsta körde med ex.vis Kalle Anka; för de vuxna tycks allt från simpla reklamblad till Dagens Nyheter eller Svenska Akademiens Ordlista (ja, faktiskt…) fungera tillfredsställande.

Jag har länge undrat vad det är som skiljer män och kvinnor åt när det gäller den här biten. Tjejer verkar mest vilja ha “det hela” överstökat; män kan sitta och “mysa” i ångorna i oändlighet. När jag hittade den go’a Smileyn ovan kunde jag bara inte låta bli att ta upp ämnet och naturligtvis har jag redan utvecklat en teori om hur det hela ligger till: män får ständigt höra att de bara klarar av att göra en sak i taget, till skillnad från kvinnor som ofta anses kunna utföra flera saker samtidigt. När mannen kombinerar toabesöket med läsning bevisar han för sig själv att han visst kan göra två saker på samma gång (och det kan han ju uppenbarligen). Kvinnor däremot har inget att bevisa för sig själva = snabbt avklarat 🙂

I texten ovan har jag generaliserat rätt kraftigt, men självfallet finns massor av män (och kvinnor) som inte alls stämmer in på beskrivningen ovan. Dessa ska naturligtvis inte ta åt sig av detta påhopp 😉 Nästa gång tar jag upp många tjejers märkliga beteende på krogen – att besöka damrummet i flock (något jag inte heller förstår mig på…).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *