Lönefrågor

iq-test

“IQ avgör inte lönen” (enligt en artikel på www.aftonbladet.se) utan det är “rätt” personlighet som väger tyngst. Detta enligt forskare vid Institutet för näringslivsforskning (IFN) och New York University. Forskningen har baserats på svenska mäns resultat vid mönstring kontra senare yrkeskarriär. Med tanke på mitt eget löneläge var det inte svårt att räkna ut att ovanstående inte gäller för kvinnor. I mitt fall har ju varken en skyhög IQ eller en bländande personlighet lett till några framgångar vad gäller löneutveckling och karriär 😉 Det fick mig faktiskt att fundera lite; vilka egenskaper väger tyngst för en kvinna utan chefsposition? Det börjar nog bli dags att ta reda på det – har bara drygt 25 år kvar till pensionen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *