Viktras?

lask

Som många säkert har märkt så retar jag ofta upp mig på usla rubriker. Det som stör mig är att rubrikerna så ofta är vilseledande eller t o m saknar koppling till efterföljande artiklars innehåll. I dag lät jag mig störas av denna: “Skippa läsken – gå ner 11 kilo”. Jättebra för den som vill banta, men jag vill absolut inte gå ner några 11 kilo. Vad göra? Är jag och alla andra som inte vill tappa vikt dömda till en livstid av läskdrickande? Nä, för när jag läste vidare framgick det att om man dricker 50 cl läsk om dagen och slutar med detta (= 76.650 färre kalorier på ett år) kan man tappa 11 kilo. Om en läskbrukare av rang håller upp i några år borde han/hon i förlängningen kunna hamna på minusvikt… om inte rubriken hade ljugit vill säga. Skönt, då kanske man så småningom kan upphöra med läskeblaskintaget utan risk för att tyna bort 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *