Forskning…

sms

Först var det tennisarmbåge och musarm, nu är det sms-tumme som gäller. Det är de som bara använder en tumme när de knappar ned sina sms som drabbas och det är inte bara tummen som tar stryk. Nix, enligt en ny avhandling som gjorts vid Sahlgrenska akademien vid Göteborgs universitet drabbas även nacke, armar och händer av krämpor: “De som har besvär borde använda båda tummarna för att minska belastningen, men tvärtom är det en större andel av dessa personer som använder entummestekniken jämfört med dem som är besvärsfria” säger ergonomen Ewa Gustafsson som skrivit avhandlingen. Det är fortfarande inte klarlagt hur mycket man måste sms:a för att ligga i riskzonen…

Hjälp, finns det inga viktigare ämnen att avhandla än problematiken kring överdrivet sms:ande? Enkel logik och sunt förnuft borde räcka för att lista ut att man får ont av överansträngning, vilken den än må vara. Det är ytterst få som i sitt arbete tvingas till ett ständigt sms:ande; detta tycks vara problem av lyxkaraktär med andra ord. Om man ändå är besvärad/orolig får man dock ett antal heta tips om hur man undviker sms-skadorna via följande länk http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5394012.ab  Eller så nöjer man sig helt enkelt med mina supertips: 1) lyft luren i stället för att skicka sms eller 2) lämna mobilen hemma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *