Veckans Knas

calimocho

För lääänge sedan, en gång i mina yngre tonår, hade jag och en kompis kommit över (läs knyckt 🙁 ) en flaska rött vin (inte utav den billigare sorten…). När vi så småningom smög oss ut för provsmakning kom vi på att vi skulle “förbättra” smaken på vinet; först en tur till Pressbyrån således. Där inhandlades prima “groggvirke”, dvs favoritdrycken Coca Cola, och vi var äntligen redo 🙂

Med en varsin pava i handen begav vi oss till de mer ostörda trakterna kring Djursholms slott.  Här var det dags att inmundiga 75 cl av den  förbjudna drycken, som blandades med lika delar cola i en 1,5 liters petflaska. Klara, färdiga, gå: nu jäklar skulle det drickas! Dessvärre smakade flaskans innehåll fullkomligt vidrigt och min kompis gav upp med detsamma. Själv tvingade jag i mig så mycket jag någonsin kunde = inga större mängder…

Vinprovningen var totalt misslyckad och vi blev idiotförklarade mer än en gång för vår mindre genomtänkta blandning (cola, var det något fel på Sprite liksom?). Lite upprättelse fick vi dock alldeles nyss när jag upptäckte att vi inte var så tokiga trots allt; den baskiska drinken Calimocho (även Kalimotxo) blandas just av lika delar coladryck och rödvin. Gott var det hursomhelst inte och jag kommer aldrig att dricka en Calimocho igen 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *