Bu eller bä?

shakti

Matta av märket Shakti utrustad med 6.000 plastpiggar ("spikar")

För en tid sedan köpte jag min spikmatta av märket Shakti. Reklamen utlovade massor av positiva effekter och människor jag talade med var lyriska; personligen ansåg jag 600 kr vara lite pengar om mattan levde upp till en bråkdel av sitt rykte. Och det gjorde den – utan tvivel. En stund på min lille shakti = skön avslappning, tillfällig smärtlindring och njutning. Har jag blivit av med min kroniska ryggvärk? Definitivt inte, men det hade jag inte heller förväntat mig. Jag hade däremot förhoppningar om att den skulle lindras, vilket den också gör under korta stunder. Korta stunder kanske verkar futtigt, men jag kan lova att det är guld värt under sömnlösa nätter 🙂

Professor Martin Ingvar m.fl har i dagarna sagts avfärda spikmattan och dess goda effekter, vilket har upprört mängder av entusiaster. I själva verket har professor Ingvar ifrågasatt marknadsföringsmetoderna. Detta då tillverkarna i sitt informations- material gått ut med att deras mattor botar sjukdomar etc; effekter som ej har dokumenterats, dvs genom vetenskaplig forskning bevisats. Nu är problemet dock undanröjt då tillverkarna, efter påtryckningar från Konsumentverket, anmodats att ändra i informations- och marknadsföringsmaterial. Resultat: ingen kommer att luras att köpa en spikmatta på felaktiga grunder, vilket är utmärkt. De som trivs med sina mattor kan lugnt glida vidare på dem; övriga låter bli = slutet gott, allting gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *