Energikrävande affär

ajabajasmiley

I augusti 2007 påbörjade jag och mina syskon försäljningen av vår skärgårdsfastighet. Det hela blev en mycket segdragen historia där mäklaren dessutom gjorde allvarliga fel vid kapitalvinstberäkningen. Det sistnämnda ledde i sin tur till krav från Skatteverket, som dessutom påfört ränta på restbeloppet. I mars i år gjorde vi, efter mycket om och men, en kompletterande skatteinbetalning med löfte om er- sättning via mäklarens ansvarsförsäkring. Mäklaren har därefter kommit med diverse undanflykter och vaga förklaringar till varför vi inte såg röken av våra pengar. Så sent som i fredags hävdade han att pengarna (över 30.000 kr) var utbetalade och skulle finnas på mitt konto i måndags…

I dag är det onsdag och då inga pengar kommit in på kontot ringde jag den aktuelle mäklarens chef. Han hade inte hört talas om vårt ärende och än mindre attesterat/godkänt någon utbetalning till mig. Vår icke så käre mäklare visade sig vara mytoman (vet ej om han fått diagnosen än…) och har ett antal gånger ljugit mig rakt upp i ansiktet. Besvikelsen på den välrenommerade mäklarbyrå vi anlitade är naturligtvis enorm 🙁 Den chef jag i dag talade med, som blixtsnabbt såg till att betala ut pengarna (sitter nu på rätt konto), räddade dock situationen något. Jag ångrar bara att jag gav mäklaren så många chanser och inte kopplade in chefen tidigare. Hursomhelst, jag är grymt nöjd över att äntligen få lägga vår mäklare till “handlingarna” – FAN VAD SKÖNT 🙂

Om det är någon som vill ha tips om en mäklare att undvika – fråga mig! Tänker dock inte hänga ut hela firman här för att en av deras anställda visade sig vara ett riktigt rötägg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *