Kräfttider

kraftor

Kräftpremiär var t o m den 31 december 1993 den dag på året då man tidigast fick fiska och sälja kräftor. Detta lärde jag mig nyss då jag satt här och undrade när det var dags för premiär… Även om kräftpremiären är avskaffad betyder det dessbättre inte att vi ska låta bli att äta kräftor. Nix, tvärtom innebär det att vi får äta och fiska dessa läckerheter närhelst vi önskar 🙂

I dessa tider testas kräftor av diverse “proffs” (ofta mästerkockar) för diverse tidningars räkning. Vi får svar på vilka kräftor som smakar bra, vilka som duger och vilka som ska ratas. Då jag gissar att många av nämnda proffs snabbt skulle döma ut mycket av den mat jag gillar har jag insett att testerna förmodligen inte säger så mycket. Möjligen ska man undvika de med en överkorsad geting eller dylikt. Ut i butikerna för att jaga kräftor således; ska inta dem i goda vänners lag den 15:e augusti 🙂

2 svar på ”Kräfttider

  1. Det är fel på alla kräftor, varför får man annars en så ruggig huvudvärk och mår allmänt pyton dagen efter…? Nåt lurt är det med de små rackarna!

  2. Stolle >> Ja, så är det förstås! Jag som alltid trott att det var spriten det var fel på 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *