Nybakad miss

Stefania Fernandez

Miss Universum 2009 - Stefania Fernandez från Venezuela

Många hävdar att man egentligen inte kan tävla i skönhet för att skönhet ligger i betraktarens ögon. Jag säger: varför inte? Att tävla i skönhet är förmodligen varken mer eller mindre orättvist än att tävla i andra bedömningsgrenar; resultaten blir godtyckliga och är upp till betraktarna (domarna). Tyvärr är det dessutom fullt möjligt (och tillåtet) att förbättra sina förutsättningar med kirurgiska ingrepp, men inte heller detta är något exceptionellt. Idrottsmännen har som bekant en hel uppsjö metoder att nå toppen av sin kapacitet; allt är tillåtet så länge det inte syns i “fel” blodprov…

Årets Miss Universumtävling har hursomhelst gått av stapeln och Venezuela segrade för andra året i rad. Denna gång heter den nybakade skönhetsmissen Stefania Fernandez (se bilden); en 18-åring som har ett tufft år framför sig. Vår svenska kandidat, Renate Cerljen från Staffanstorp, hamnade på en hedrande 13:e plats.

Som kuriosa kan nämnas att jag faktiskt träffat en alldeles äkta Miss Universum, nämligen Yvonne Ryding, som vann tävligen 1984. Bortsett från att Yvonne är en väldigt vacker kvinna så är hon en hejare på att spela fotboll; tyvärr hörde vi inte till samma lag 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *