Storfamilj…

MammaSmiley

Jag är snart 40 år och frivilligt barnlös; på www.aftonbladet.se kan man i dag läsa om min absoluta motpol: 42 åriga amerikanskan Michelle Duggar. Michelle har redan nu 18 barn och det 19:e är på väg… För mig låter det som en mardröm – det räcker med att se en förälder ensam med två barn i snabbköpet för att man ska förstå vilket enormt tålamod som krävs. Men 19 barn? Personligen tycker jag att det låter helt vansinnigt. Det kan inte vara möjligt att alla dessa barn får samtliga sina behov tillgodosedda. Det är däremot mycket troligt att de äldsta barnen redan tidigt blivit tvungna att ta ett onödigt stort och påtvingat ansvar för sina yngre syskon = de har berövats delar av sin egen barndom. Ingen/inget kan få mig att ändra uppfattning vad gäller den här saken, men kommentera gärna i alla fall. Det är ju alltid kul att veta vad andra tycker också 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *