Muminfint

Mumin

Mumin Adventure 1,2 l i design av Tove Slotte

Som barn hade jag blandade känslor för Tove Janssons sagoserie om Mumintrollet och de andra gestalterna i Mumindalen. Å ena sidan älskade jag Mumintrollet, men å andra sidan fann jag Lilla My och Mårran vara tämligen obehagliga figurer… Hursomhelst så har jag alltid gillat alla barnprylar med muminmotiv; tycker att de är helmysiga. I dag gjorde jag dessutom upptäckten att varumärket Arabia säljer en svartvit serie porslin med mer mogna/vuxna muminmotiv = skithäftiga. Denna läckra serie (se prov på bilden ovan) finns bland annat hos www.finnishdesignshop.com Kanske kan vara ett bra tips (för de absolut närmast sörjande) inför min “stora dag” i februari?!  Än så länge har jag ingen del av muminporslinet, så det är bara att  handla på 😉 Och om någon frågar vad jag önskar mig om några månader så kommer jag i vanlig ordning inte att komma på en enda grej 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *