Hårt arbete?

KärlekskrankSmiley

Man hör ofta folk säga att “förhållanden går upp och ner” och att man måste “jobba på sitt förhållande”. Det förstnämnda är nog sant även om jag själv har turen att slippa djupa dalar, men ändå får uppleva härliga formtoppar 😉 När det gäller att jobba med förhållandet är jag dock inte riktigt med på noterna. Jag ska strax försöka förklara vad jag menar, men börjar med att lista några ingredienser som för mig är absolut nöd- vändiga i en kärleksrelation:

  • att man älskar och attraherar varandra
  • att man visar varandra respekt (även för olikheterna!) 
  • att man tar hänsyn till varandras behov
  • att man gillar att göra den andra glad och få henne/honom att trivas
  • att man skrattar tillsammans
  • att man visar sin partner uppskattning
  • att man är trogen (behöver jag nämna det?!)

Om ovannämnda företeelser är att betrakta som “jobb” så jobbar jag jäkligt hårt. Själv ser jag det dock inte som arbete med relationen, utan helt naturliga ting man vill ge/dela med den man älskar. Om jag skulle känna annorlunda vore det dags att lägga ner verksamheten, helt klart. Är jag konstig på nå’t vis? Vad är själva jobbet? Jag hajar faktiskt inte…

Nix, jag har inga diplom och kan inte kalla mig relationsexpert MEN jag är lycklig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *