Åh alla dessa får…

Får

I går kväll såg jag fram emot en god natts sömn – det blev dessvärre inte riktigt så… Hade bedrövligt ont i kroppen och somnade inte förrän någon gång efter kl 04.00.  Vaknade sedermera strax efter kl 06.00 och kunde  inte somna om = öken 🙁 Ska dock inte gnälla mer över det utan i stället berätta lite om vad jag ägnar mig åt under alla sömnlösa nätter.

För att slippa fokusera på värken har jag allehanda knep ex.vis att ligga och rabbla (tyst för mig själv) allt jag kommer på inom olika kategorier t.ex trav- och galopphästar, musikgrupper, engelska verb etc. För att hålla liiite ordning i skallen kör jag oftast från a till ö = jättefiffigt 😉

Emellanåt kör jag en riktig gammal klassiker, nämligen att räkna får (anses ro- givande). Och visst, det börjar oftast bra = jag känner hur lugnet sprider sig i kroppen. Men… plötsligt slutar fåren, som i mina tankar vallas för att hoppa över ett staket, att komma i en jämn ström. En del galopperar fram medan somliga riktigt masar sig fram till staketet för att sedan hoppa utan ansats. Helt utan förvarning är det dessutom något jäkla fårskrälle (förlåt fåret!) som avviker, dvs smiter åt ett helt fel håll. Vad göra? Tja, jag måste ju så klart fånga in den förlupna rackar’n, vilket kräver viss skärpa = jag är åter klarvaken. Jag fattar faktiskt inte varför jag inte ger upp, för de där fåren har egentligen aldrig funkat för mig… Ska jag försöka se något positivt med det hela är det att jag i alla fall inte är sysslolös i min sömnlöshet 🙂

/ Storkelina – fåraherdinnan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *