Inför nyårsafton

Pussande

Har nu varit inne på Wikipedia och lärt mig allt om hur jag, Tommie och våra gäster bör bete oss på nyårsafton. En hel del var gammal skåpmat, som ex.vis att man brukar äta hummer, vara finklädd, skåla i champagne vid tolvslaget och avlossa egna/titta på andras fyrverkerier. Lite nytt lärde jag mig dock (se nedan).

Nyårspussen: när man önskar ett gott nytt år i samband med tolvslaget pussar man de andra festdeltagarna på kinden eller munnen. På munnen?! Nä, bara i ytterst enstaka fall om jag får be (typ Tommie) 😛

Efter tolvslaget: när fyrverkerierna ebbar ut och champagnen är slut brukar man dra sig tillbaka till festlokalen för att umgås ytterligare ett par timmar. Bara ett par timmar?! Nää, det kan jag väl aldrig tro 😉

Summa summarum: vår nyårsafton i Hindersbo kommer förmodligen inte att bli rätt på en fläck. På landet är det bättre med hyfsat praktiska kläder än finkläder och hummern uteblir. Nyårspussar förväntar jag mig inga (jo, en) och umgänget efter tolvslaget blir förmodligen avsevärt längre än ett par timmar. Rätt eller fel spelar ingen större roll – kul blir det säkert iallafall 🙂

4 svar på ”Inför nyårsafton

  1. Jonas >> Japp, tycker att det verkar vara rätt läge liksom 😉 Nä, du får ha JÄTTEFINA kläder om du vill – bara jag slipper ha balklänning så är jag nöjd 🙂 Vi syns i morr’n!

  2. Man kan lätt misstänka att stölden av “Arbeit macht frei”-skylten från Auschwitz var ett beställningsjobb från Holvarbo…kanske tur att lägerchefen inte var i arbetsledarform på nyårsdagen:-)

  3. Stolle >> Vad menar du?! 😉 Hm, du har nog rätt. Jättetack för all hjälp förresten!!! Halva ditt kök och hälften av din sprit finns kvar hos oss i säkert (?) förvar 🙂 Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *